Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Varga: a kormány befektetőbarát környezet kialakítására törekszik

2017. February 25. 07:00
Varga: a kormány befektetőbarát környezet kialakítására törekszik

A folyamatban lévő fejlesztések és az elmúlt időszakban bejelentett új beruházások a befektetői bizalom erősödését és Magyarország tőkevonzó képességének folyamatos javulását tükrözik - jelentette ki Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a kormány számos lépést tesz annak érdekében, hogy tovább növelje a vállalatok beruházási kedvét Magyarországon, mindez hozzájárul ahhoz, hogy az ország beruházási rátája hosszú távon is 20 százalék felett alakuljon. Az intézkedések között említette a foglalkoztatási ösztönzők és a befektetési támogatások bevezetését, valamint a befektetőbarát adórendszer kialakítását.

 

Magyarország befektetőbarát környezet kialakítására törekszik

Magyarország befektetőbarát környezet kialakítására törekszik 

 

Varga Mihály kifejtette, hogy a szakképzés reformja során a kormányt az a cél vezérelte, hogy az oktatás minél inkább igazodjon a gazdaság igényeihez. Ugyanakkor a kormány nem csak a beruházásokra törekszik, fontos, hogy a kis- és középvállalkozások számára is lehetőségeket teremtsen. A nemrégiben elindított beszállító-fejlesztési programnak köszönhetően a hazai kkv-k nagyobb arányban vehetnek majd részt a magasabb hozzáadott értékű termékek fejlesztésében és gyártásában, bekapcsolódva ezzel a nemzetközi nagyvállalatok beszállítói hálózatába.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu