Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Vannak hosszú távú együttműködésre, új munkahelyek létrehozására törekvő multicégek

2012. August 26. 20:39
Vannak hosszú távú együttműködésre, új munkahelyek létrehozására törekvő multicégek
Orbán Viktor is részt vett Vas megyében, a Nestlé büki állateledel-gyárának bővítése alkalmából rendezett bokrétaünnepen, és magas profitot kívánt a vállalatnak azért, hogy azt visszaforgatva még több beruházást, munkahelyet hozhasson létre Magyarországon.

Orbán Viktor


A miniszterelnök hangsúlyozva, hogy elsősorban a termelés, a gyáripar területén kell növelni a foglalkoztatottak számát, hiszen ez az a terület, amely a legkevésbé érzékeny a válságok hatásaira.

A Nestlé 13 milliárd forintos beruházásával 150 új munkahely jön létre kibővített büki állateledel-gyárában, amelyben így az év végén 820-an dolgozhatnak. A vállalat 2011-ben kezdte bővíteni Kőszeg melletti üzemét, amely Európa egyik legnagyobb, 55 ezer négyzetméteren elterülő állateledel-gyára lett. A Nestlé az elmúlt öt évben több mint 30 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, aminek eredményeként összesen 1750 magyarországi alkalmazottjuk lesz az év végére.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, a Nestlé sikere is azt bizonyítja, hogy nem létezik lehetetlen feladat, csak tehetetlen ember. A kormányfő beszédében két csoportra osztotta a multinacionális vállalatokat: vannak spekulatív céllal érkező, de vannak hosszú távú együttműködésre, új munkahelyek létrehozására törekvő cégek is. Hangsúlyozta, a kormány az utóbbiakat, ahogy a Nestlét is szívesen látja az országban.


MTI/MCOnet

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu