Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Változhat, keletre tevődhet a migránsok útvonala

2016. February 26. 11:45
Változhat, keletre tevődhet a migránsok útvonala

Ukrajna, Oroszország és Grúzia felől is érkezhetnek az Európába igyekvő illegális bevándorlók. Ezt a Magyar Honvédség vezérkari főnöke jelentette be február 25-én, a Debreceni Egyetemen tartott előadásában.

Benkő Tibor vezérezredes a felderítési adatokra hivatkozva elmondta: jelenleg több lehetséges útvonal van, ilyen a Fekete-tenger keleti partvidékéről induló is. Amennyiben a Közel-, és Közép-Keletről érkező migránsok ezt választják, Románia, Szlovákia, Lengyelország is érintetté válhat a migránsválságban - szögezte le a Benkő Tibor.Benkő Tibor vezérkari főnök a hármas határnál, Kübekházánál, a magyar–román határon építendő kerítés előkészítéséről tájékozódik. Fotó: MTI


A vezérkari főnök szerint a következő időszakban nem enyhülni, hanem fokozódni fog az Európára nehezedő migrációs nyomás. Az elmúlt hetekben a magyar déli határon is a korábbinál többen jelentek meg, és jutottak a kerítés megrongálásával illegálisan az országba, ám a törvénysértőket elfogták. Egyes napokon számuk a kétszáz főt is elérte - mondta a magyar Magyar Honvédség első embere, majd hozzátette: ezért megerősítik és bővítik a határ menti jelenlétet. Egyúttal felidézte a magyar határvédelmi rendszer tavalyi felállításának történetét, megköszönve az ott szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök áldozatos feladatvállalását. Benkő Tibor jelezte: a migránsválság kiszélesedése miatt a problémával a NATO is foglalkozni kezdett, felvállalva az embercsempészek elleni küzdelmet a Földközi-, és az Égei-tengeren.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu