Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.07.28. - szerda, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

Vállalkozóknak segítenek a sikeres uniós pályázatokért

2015. június 17. 11:00
Vállalkozóknak segítenek a sikeres uniós pályázatokért

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára jelentette be, hogy országos roadshow indul a sikeres uniós pályázatokért.

A rendezvény Veszprémből indul, majd az ország hét fejlesztéspolitikai régiójának központi városaiban Debrecenben, Szegeden, Egerben, Pécsett, Budapesten és Szombathelyen folytatódik.  Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár ismertette: Összesen mintegy 900 milliárd forint értékű uniós pályázat jelenik meg idén kapacitásbővítésre és tematikus célokra a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. Július 9-től 85 milliárd forintra pályázhatnak - elsősorban feldolgozóipari - vállalkozások, illetve a tevékenység alapú listán szereplő cégek.

 

Európai Unió, pályázat, beruházás

 

Vállalkozóknak segítenek a sikeres uniós pályázatokért

 Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára jelentette be: az idén 8 milliárd forint értékben hirdetik meg a beszállítói integrátori pályázatot, ezzel a magyar nagyvállalatok is pályázhatnak uniós forrásokra. Elmondta: az Európai Bizottság elképzeléseivel párhuzamosan a magyar kormány is az ország újraiparosításában látja a gazdaság jövőjét, a tényleges termelési tevékenységre alapozva, ezért az állami támogatások többsége a feldolgozóiparra fókuszál.Hozzátette: a pályázók ugyan a nagyvállalatok, de feltétel, hogy a fejlesztés eredménye a kis- és középvállalkozásoknál, illetve a beszállítóknál csapódjon majd le.

 

 

-csa-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu