Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.26. - szerda, Vanda napja van.

Belföldi hírek

Vakcinagyár épül Monoron

2021. november 23. 17:16
Vakcinagyár épül Monoron

Az Európai Unió legnagyobb mélyhűtővel rendelkező vakcinagyártó épülete jön létre Monoron. A gyárban az állatok számára fognak oltóanyagot gyártani.

Komoly egészségügyi beruházás indul a Pest megyei Monoron, mivel itt valósul meg az egész Európai Unió legnagyobb mélyhűtővel rendelkező vakcinagyártó épülete. A beruházás 8 milliárd forintos értékben valósul meg. A vakcinagyárat a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. építi fel.

 

A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. telephelyén épp most adtak át egy raktárat, az új vakcinagyár pedig szintén a korábban indított zöldmezős beruházási projekt keretében épül majd fel. A kivitelezés első szakasza már lezárult, a projekt kezdete óta pedig a cég 180 új munkavállalót tudott felvenni a Pest megyei településen. A 8 milliárd forintos beruházást az állam 1,6 milliárd forinttal támogatja.

 

Az állategészségügyi cég kiemeli, hogy az állatokra is számos veszélyes vírus leselkedik. Ilyen például a madárinfluenza vagy a sertéspestis. A gyárat azért hozza létre a vállalat, hogy megelőzze a nagyobb állati eredetű betegségeket, erre pedig az egyik legjobb módszer az alapos felkészülés és az oltóanyagok gyártása.

 

Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány több mint másfél milliárd forinttal támogatja a gyár beruházását

 

Mindezek mellett az állat- és a humán egészségügy nagyon közeli kapcsolatban állnak egymással, illetve az emberek között is terjedő vírusok nagy része az állatoktól ered, ezen vírusok pedig folyamatosan mutálódnak. A monori beruházáshoz hasonló projektek az innovációt segítik elő, amivel a hasonló betegségeket meg lehet előzni, ezért nagy jelentősége van a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. beruházásának.

 

Az óriási mélyhűtővel rendelkező létesítményben közel 2,5 millió ampulla oltóanyag kerülhet raktározásra.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu