Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.16. - hétfő, Edit napja van.

Belföldi hírek

Vádemelés és négy óvás a sukorói ingatlancsere ügyében

2009. augusztus 17. 18:14
Vádemelés és négy óvás a sukorói ingatlancsere ügyében
Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a székesfehérvári városi ügyészség a sukorói ingatlancserében érintett magánszemélyt; a Fejér Megyei Főügyészség pedig négy óvást nyújtott be az ügyben - közölte az MTI-vel a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.
Várhomokiné Rabi Noémi tájékoztatása szerint a főügyészség márciusban rendelte el a nyomozást a közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt. Mégpedig azért, mert a feltárt adatok szerint a sukorói ingatlanra csereszerződést kötő magánszemély a bejelentkezéskor életvitelszerűen nem lakott az általa bejelentett sukorói lakcímen, "így fiktív adat került a közhiteles lakcímnyilvántartásba".

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság által lefolytatott nyomozással párhuzamosan a főügyészség Sukoró jegyzőjénél kezdeményezte az ingatlancserében érintett magánszemély lakhelye érvénytelensége tárgyában a hatósági eljárás lefolytatását.

Az ügyben eljáró első- és másodfokú hatóságok jogerősen megállapították a lakcímadat érvénytelenségét.

sukoro_kingscity_968_20090817181128_844.jpg

A King's City beruházás tervezett helyszíne


A nyomozást megelőzően a megyei főügyészség magán- és közigazgatási jogi szakága törvényességi vizsgálatot végzett a Sukoró külterületén, a Velencei-tó északi partján levő ingatlanok albertirsai és pilisi ingatlanokra történő cseréjével kapcsolatban.

A vizsgálat Gárdony város jegyzője - mint építésügyi hatóság - a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, valamint a Székesfehérvári Körzeti Földhivatal eljárásait érintette, s eredményeként a főügyészség négy óvást nyújtott be.

Az óvások egyes sukorói állami tulajdonú ingatlanokat érintő telekalakítással, továbbá az érintett területek adataiban bekövetkezett változás ingatlan-nyilvántartási bejegyzésével kapcsolatban történtek.

A főügyészség indítványát, amely szerint az óvásokkal érintett határozatokat helyezzék hatályon kívül, s hozzanak új határozatokat, az érintett hatóságok elfogadták.

A főügyészség tudomása szerint a telekalakítás jelenleg nincs folyamatban, mivel a csereügyletben érintett külterületi ingatlanokból kialakításra kerülő, s a későbbiekben is állami tulajdonban maradó, közvetlen tóparti sávval kapcsolatban még nem született jogerős döntés.

A főügyészség hivatalos értesülése szerint még nem történt meg az ingatlancserében érintett magánszemély által Sukorón vásárolt - lakhelyeként megjelölt - zártkerti ingatlan tulajdonjogi bejegyzése sem.

A Fejér Megyei Főügyészség a törvényességi vizsgálat során feltárt adatok alapján az albertirsai és a pilisi ingatlanok tulajdonszerzésével és azok ingatlan-nyilvántartásba vételével kapcsolatban is további vizsgálatot kezdeményezett a Pest Megyei Főügyészségnél.

A Pénzügyminisztérium pénteken tudatta: eredményes volt a King's City néven ismertté vált sukorói beruházáshoz kapcsolódó koncessziós pályázat, annak nyertese az egyedüliként pályázatot beadó KC Bidding Kft. lett.

(Forrás: fidesz.hu - MTI)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu