Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

V4 miniszterelnöki találkozó Budapesten

2017. July 04. 13:29
V4 miniszterelnöki találkozó Budapesten

A visegrádi államok kormányfői és az egyiptomi elnök budapesti csúcstalálkozóját követően Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a v4-ek elismerésüket és megbecsülésüket fejezik ki Egyiptom elnökének azért a munkáért, amellyel stabilizálni próbálja országa térségét.

A kormányfő elmondta, hogy a tanácskozáson a terrorizmus és az illegális migráció; valamint az Egyiptom és Közép-Európa közötti gazdasági együttműködés helyzete volt napirenden. Orbán Viktor kiemelte, hogy Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek és az észak-afrikai ország kormányának munkája, az Egyiptomban lévő illegális migránsok ellátása, feltartóztatása, helyzetének konszolidálása érdekében tett erőfeszítése nemcsak Egyiptom, hanem az egész EU védelmét és stabilizálását szolgálja.

 

V4 miniszterelnöki találkozó Budapesten

Orbán Viktor miniszterelnök és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök a visegrádi csoport miniszterelnökeinek találkozóján

 

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök úgy fogalmazott, hogy a visegrádi országok különleges helyzetben vannak az EU-ban és a világban, ezért Egyiptomnak érdemes megerősítenie a partnerségét a csoporttal. A tanácskozást követően kiemelte, hogy ezzel az együttműködéssel még jobban tudják biztosítani a stabilitást és a biztonságot a mediterrán térségben. Különösen fontosnak nevezte az együttműködést a terrorizmus és a szélsőséges csoportok, ideológiák elleni fellépésben, továbbá az illegális migráció kezelésében.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu