Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

V. Németh Zsolt államtitkár: A népi kézművesség gyökereit tekintve a vidékkel áll kapcsolatban

2013. March 11. 11:44
V. Németh Zsolt államtitkár: A népi kézművesség gyökereit tekintve a vidékkel áll kapcsolatban
Többek között V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára mutatta be a Nemzeti Vidékstratégia részeként elkészült Népi Kézművesség Stratégiáját, amely a vidék társadalmi, gazdasági, turisztikai fellendülését célozza.
V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára is felszólalt a stratégiával kapcsolatban a Hagyományok házábanA Mesterségem címere – a használható hagyomány, a népi kézművesség stratégiája című anyag célja a napjainkra jelentősen visszaszorult élő népi kézművesség és népművészet megújítása; a hagyományos mesterségek fennmaradásának, a meglévő, felhalmozott szakmai tudás továbbadásának elősegítése; továbbá azoknak a lehetőségeknek a bemutatása, amelyek nemcsak az egyének fejlődését, boldogulását segítik, hanem a települési közösségek szerveződését, a helyi gazdaság megerősödését is.

V. Németh Zsolt,

V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára mutatta be a
Népi Kézművesség Stratégiáját


"A két éve elkészült Nemzeti Vidékstratégia számos tematikus alprogam elkészítését célozta meg, így például a Nemzeti Lovasprogramét, vagy éppen a Népfőiskolai programét" - kezdte interjúját V. Németh Zsolt államtitkár.Interjú V. Németh Zsolttal, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárával"Ezen programok sorában tűztük ki célul, hogy elkészíttetjük a népi kézművesség stratégiáját, hiszen ez az ágazat ma inkább a kultúrához kötődik az esztétikai értékei révén, de gyökereit tekintve mégis a vidékkel áll kapcsolatban. " - véli a  Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.


V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára0-1_20130311120100_15.jpg

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a tájékoztatón


Ezért működtek együtt a Hagyományok Házával, és ezért szánt forrásokat arra a Vidékfejlesztési minisztérium, hogy elkészüljön a statégia. Ezt a munkát pedig fel kívánják használni a következő 7 éves Európai Uniós tervezési időszak pályázatainak megfogalmazásánál - derült ki V. Németh Zsolt interjújából, aki hozzátette: az elmúlt időszakban a Leader programok révén számos népi műemlék újulhatott meg, illetve a Helyi Értéktárakat is összeállították.


MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu