Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.09. - csütörtök, Natália napja van.

Belföldi hírek

Üzemfejlesztést hajt végre a Pick Szeged

2021. november 02. 11:32
Üzemfejlesztést hajt végre a Pick Szeged

Nagyszabású üzemfejlesztési projektet hajt végre a Pick Szeged Zrt. A beruházást a magyar állam kiemelten támogatja.

Barnamezős beruházást indít a Pick Szeged Zrt., közel 40 milliárd forintból. A 40 milliárd forintos fejlesztést a magyar állam több mint 10 milliárd forinttal támogatja, amely szintén hozzájárul ahhoz, hogy a szegedi nagyvállalat megtartsa közel 1900 alkalmazottját. A beruházási projekt egy nagyszabású üzemfejlesztést és napelem telepítéseket foglal magába. A projektnek köszönhetően a Pick Szeged Zrt. 2030-ra közel 25 százalékkal több szalámít értékesíthet most jelenleg.

 

A szegedi vállalkozás jelenlegi beruházása a cég történetében páratlannak és mérföldkőnek tekinthető, köszönhetően annak, hogy mekkora mértékű fejlesztésekkel jár. A Pick Szeged Zrt. jelenleg a legismertebb magyar élelmiszeripari vállalat, 2020-as árbevétele pedig a 70 milliárd forintot is meghaladta A termékek iránt a külpiacokon is egyre nagyobb a kereslet, amelynek eredményeképp az idei évben az árbevétel 30 százalékát az export biztosítja.

 

A magyar állami támogatást Szijjártó Péter jelentette be

 

A Pick Szeged Zrt. Közép-Európában is az egyik legnagyobb élelmiszeripari cégnek számít, mivel termékeikkel 35 országban vannak jelen és több mint 200 üzletlánccal állnak partneri viszonyban. A 40 milliárd forintos beruházás eredményeképp a cég új üzeme a jelenlegi érlelőtorony mellett kerül kivitelezésre, amely a szegedi Szabadkai úton található. Az építkezés több szakaszban történik.

 

A vállalat jelenleg 10 ezer tonna téliszalámit gyárt évente, amely a gyártási képességük maximumát jelenti. A vállalat szakemberei egy olyan egyedi technológiai megoldást is kidolgoztak, amelynek köszönhetően a gyártás még modernebb körülmények között folyhat a jövőben.

 

Forrás: MTI, Pick Szeged Zrt.
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu