Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.09. - csütörtök, Lukrécia napja van.

Belföldi hírek

Utánpótlás a vállalkozások világában

2019. november 28. 11:46
Utánpótlás a vállalkozások világában

Az Iposz és a Hanza-Parlement vállalkozóiság népszerűsítése konferenciáján előadás hangzott el a menekültekkel való foglalkozásról, a vállalkozói kompetenciák beazonosítását szolgáló eszközökről, valamint a fiatal vállalkozók motivációjának előmozdításáról. 

Marco Braga, az Innovációs és Technológiaátadás Intézet képviseletében bemutatta, hogy hogyan lehet a fiatal vállalkozók motivációját és kreativitását előmozdítani. "A siker elővetítője az, hogy ha lehetőséget biztosítunk az ügyfeleknek arra, hogy munkát találjanak, valamint elindíthassák saját vállalkozásukat."

 

 

Sophie Bernet, az Osztrák Gazdasági Kamara Alkalmazott Kutatási Intézetétől arról beszélt, hogy milyen tapasztalatok születtek a menekültekkel való munka kapcsán, valamint az integrációjuk kilátásairól. "40 lehetséges résztvevővel léptünk kapcsolatba, nagyon sok bemutatkozó beszélgetést folytattunk. Végül 18-an jöttek el, ebből 14-en nagy hajlandóságot mutattak arra, hogy önállósodjanak" - sorolta a tapasztalati adatokat. Elmondta, hogy WhatsUpp csoportot alakítottak, melyben a résztvevők egymással is tudtak tapasztalatot cserélni, vagy együttműködést kezdeményezni. 

 

 

Prof.Dr. Uwe Schaumann, a hamburgi Kézműves Akadémia képviseletében bemutatta, hogy a vállalkozói készségeket, tudásokat, tapasztalatokat hogyan lehet egy modellben összesíteni. Többek közötte áttekinttete azokat a módszereket, amelyekkel meglehet állapítani a vállalkozói készségeket. "A szakértőknek az a feladata, hogy a tehetségeket azonosítják, de azt is megnézzék, hogy a további keretfeltételek adottak-e." Háromlépcsős folyamat alakult ki arra, hogy a résztvevőnek milyen tréningen kéne részt vennie, avagy milyen tanácsadásra van szüksége.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu