Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.10.01. - Sunday, Malvin napja van.

Belföldi hírek

Uniós pénzügyi paktum - a Parlament fog dönteni!

2012. February 03. 06:00
Uniós pénzügyi paktum - a Parlament fog dönteni!
Az informális EU-csúcson Orbán Viktor miniszterelnök világossá tette hogy az Országgyűlésnek kell majd jóváhagynia Magyarország uniós pénzügyi szerződéshez való csatlakozását - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő.
Az EU-tagországok állam- és kormányfői a hét elején véglegesítették Brüsszelben annak a szerződésnek a részleteit, amely növeli a költségvetési fegyelmet a hozzá csatlakozó országokban.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök szerint is az Országgyűlésnek kell a végleges döntést meghozniaOrbán Viktor "támogatólag lépett fel" azzal, hogy javasolni fogja az Országgyűlésnek, hogy támogassa a csatlakozást - fogalmazott. A feltételek kapcsán a kormányszóvivő azt mondta: Magyarország szerencsés helyzetben van, mivel az új leirat olyan feltételeket fogalmazott meg, amelyek a magyar gazdaságpolitikának már az elmúlt másfél évben is sajátosságai voltak, ilyen az államadósság csökkentése és a strukturális alrendszerreformok megindítása, melyek még folyamatban vannak, de jogi hátterüket már teljes egészében kialakította a magyar kormány.


MTI/MCOnet

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu