Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Uniós hitelt kaphatnak hazai kkv-k

2017. October 06. 14:15
Uniós hitelt kaphatnak hazai kkv-k

Nyolcvan milliárd forint hitelt kaphatnak magyarországi kis- és középvállalkozások az Európai Beruházási Alap és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megállapodása alapján a COSME, a kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő program keretében.

Az erről szóló megállapodást Pier Luigi Gilibert, az EBA vezérigazgatója és Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója írta alá. Pier Luigi Gilibert elmondta, hogy az alap elkötelezetten támogatja a kkv-kat, most az eddigi legjelentősebb megállapodást írta alá Magyarországon a Garantiqával, ezzel a szerződéssel 3500 magyarországi kis- és középvállalkozás kaphat a munkahelyteremtés és a növekedés ösztönzéséhez garanciatámogatást.

 

Nyolcvan milliárd forint hitelt kaphatnak magyarországi kis- és középvállalkozások

Nyolcvan milliárd forint hitelt kaphatnak magyarországi kis- és középvállalkozások az Európai Beruházási Alap és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megállapodása szerint

 

Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a cég vezetése arra számít, hogy az idén is több mint 20 százalékkal növekedhet a garanciaállomány, köszönhetően többek közt a most kötött együttműködési megállapodásnak, ezzel a kkv-knak kihelyezett hitelportfólió 650 milliárd forintra emelkedhet. ez a konstrukció nem számít állami támogatásnak, emiatt ezt a támogatást olyan cégek is megkaphatják, amelyek már kimerítették az állami támogatási keretüket. Emellett a szerződéssel igényelhető a hitelgarancia olyan területeken is, amelyek eddig csak korlátozott támogatásban részesülhettek.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu