Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Uniós hitel segíti a magyarországi fejlesztéseket

2018. October 07. 10:51
Uniós hitel segíti a magyarországi fejlesztéseket

A Magyar Állam és az Európai Beruházási Bank több mint 70 milliárd forint összértékű hitelszerződést kötött, amelyet az uniós fejlesztésekhez szükséges hazai önrészhez használhat fel Magyarország.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Vazil Hudák EIB-alelnök által aláírt megegyezés egyebek mellett a közlekedési infrastruktúra, a települési vízellátás és az energiahatékonyság javítását célzó beruházások megvalósításához járul hozzá. 

Magyarország 2015-ben kötött megállapodást az Európai Beruházási Bankkal, ennek értelmében az uniós fejlesztések önrészének előfinanszírozásához 2020-ig hazánk egymilliárd eurós hitelkeretet vehet igénybe – hangsúlyozta Varga Mihály. A bankkal kötött megállapodásoknak köszönhetően olyan beruházások szerepelnek a tervek között, mint például a budapesti ivóvíz-szolgáltatás fejlesztése, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér vasúti személyszállításra alkalmas összeköttetésének megteremtése, valamint több autópálya és autóút országhatárig tartó szakaszának kiépítése.

 

Uniós hitel segíti a magyarországi fejlesztéseket

A megállapodás többek között a közlekedési infrastruktúra, a települési vízellátás és az energiahatékonyság javítását célzó beruházások megvalósításához járul hozzá

 

A nemzetközi fejlesztési intézmények közül az EIB fejti ki Magyarországon a legaktívabb projektfinanszírozási tevékenységet. A bank a legjobb „AAA” minősítéséből eredő előnyét érvényesíti a hazánknak nyújtott források számunkra igen kedvező árazásában – mutatott rá Varga Mihály. A szerződéssel kapcsolatban Vazil Hudák kijelentette: „a ma aláírt hitel-megállapodások jelzik a Bank magyarországi kohéziós fejlesztések iránti elkötelezettségét. Olyan projektek társfinanszírozói vagyunk, melyek várakozásaink szerint pozitív hatással lesznek mind a társadalomra, mind pedig a gazdaságra.”

 

PM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu