Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Uniós forrással támogatják a középvállalkozások fejlődését

2018. January 11. 11:39
Uniós forrással támogatják a középvállalkozások fejlődését

Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár jelentette be, hogy középvállalati fejlesztési program indul 1,7 milliárd forint európai uniós forrásból a nagy növekedési képességű közepes vállalkozások támogatására.

A kis- és közepes vállalkozások szerepe meghatározó a magyar gazdaságban, ezért kiemelten fontos a támogatásuk. A középvállalati fejlesztési program célja, hogy a feldolgozóipari cégek korszerű technológiákat alkalmazzanak, használják az ipar 4.0 lehetőségeit, automatizálják a termelést, innovatívabbak legyenek, szálljanak be a kutatás-fejlesztési programokba, legyen korszerű vállalatirányításuk és ismerjék meg a külpiacot. 

 

Uniós forrással támogatják a középvállalkozások fejlődését

A program célja, hogy a feldolgozóipari cégek korszerű technológiákat alkalmazzanak

 

 

Ez a program az első, amely kifejezetten a feldolgozóipari közepes vállalatokat célozza meg. Egy felmérés szerint kétezer ilyen vállalkozás közül mindössze 660-670 adott be korábban valamilyen pályázatot, exportjuk pedig visszafogott, alig éri el a tíz százalékot. A program 2019 májusáig tart, a pályázók vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. A program során hat fejlesztési modullal ismertetik meg a vállalkozásokat, amelyet országszerte mintegy 20-25 szakmai workshopon ismertetnek meg január-februárban. 

MTI/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu