Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.09. - kedd, Emőd napja van.

Belföldi hírek

Ultramodern eszközzel bővült a SE

2022. június 27. 20:01
Ultramodern eszközzel bővült a SE

A Semmelweis Egyetem egy ultramodern robot eszközökkel bővítette eszközparkját.

Vadonatúj robot eszközt kapott a Semmelweis Egyetem június végén, hiszen az intézményben átadásra került egy negyedik generációs robotsebészeti eszköz. A Da Vinci XI névre hallgató robot óriási segítség a műtőben dolgozó orvosoknak, hiszen használatával jóval hatékonyabb operációt hajthatnak végre.

 

A Semmelweis Egyetem Magyarország egyik vezető intézménye a robot sebészetben. Az egyetem természetesen nem csak a való életben, a betegellátásban és a gyógyításban használja ezeket az eszközöket.

 

A Da Vinci XI évente több 100 műtéten vesz részt

 

Az innováció, a kutatás és az oktatás területén is megismerkedhettek már a diákok az ultramodern eszközökkel, így a jövő magyar orvosai már a robotokat is ismerni fogják pályájuk elején. Az új Da Vinci XI robottal a legnehezebb műtéteket is világszínvonalon tudja majd elvégezni a intézmény.

 

Ez a robotsebészeti eszköz a világ legmodernebb műtő robotja, amely az onkológiában, a hasi sebészetben, az urológiában és a nőgyógyászatban is használható.

 

A kórházban éves átlagban legalább négyszázszor terveznek műteni az eszközzel. Az ehhez tartozó projektet az egyetem kormányzati és uniós támogatásból hajtja végre és fő céljuk, hogy minél szélesebb körben megismerjék és alkalmazzák a robotsebészetet Magyarországon.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu