Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Ultramodern és intelligens robotok a fővárosban

2023. April 14. 13:22
Ultramodern és intelligens robotok a fővárosban

Az elmúlt hónapokban egy budapesti irodaházban több intelligens takarítórobot jelent meg.

Az elmúlt időszakban több okos berendezést is bemutattak egy budapesti létesítmény épületében. Az úgynevezett intelligens takarítórobotok 7 nyelven képesek kommunikálnak és olyan modernek, hogy saját magukat is be tudják tanítani.

 

A csúcstechnológiás érzékelőnek köszönhetően alaposan kitakarítják a helyiségeket, még a mozgatható lámpát és a virágcserepet is. Mindezek mellett Magyarországon idén tavasszal bemutattak egy olyan robotot is, amelyet UV-fertőtlenítésre terveztek.

 

Lenyűgöző, hogy milyen modern robotok érkeztek hazánkba

 

Az egyik vizsgált robot tálcával is fel volt szerelve és ezzel járta az irodában a helyiségeket és a bemutatótermet. Amíg a két robot társa gyorsan eltakarította a port a környező részekről, addig az említett tálcás robot felmosta a padlót is. Már-már jövőbeli volt az, amit a látogatók tapasztalhattak, pedig ezek a robotok már itt vannak a szemünk előtt és a jelent képezik.

 

Amikor a robotok befejezték az egyik szoba takarítását, egy pillanatra megálltak, pihentek és már készen is álltak a következő programozott feladatokra. A robotok akár okostelefonos applikációval is vezérelhetők, a mért adatokat pedig az interneten is lehet követni.

 

A szervezők továbbá egy olyan robotot is bemutattak, amely faleveleket vagy cigaretta csikkeket képes felvenni a parkokból és a parkolókból. Ezek a robotok nagyon hatékonyan alkalmazhatóak bármilyen környezetben, így óriási hasznát tudjuk nekik venni a jövőben.

 

Forrás: PrexRobot, TWN

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu