Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Újraszerződött ügyfeleivel az ULT Magyarország

2021. március 07. 12:00
Újraszerződött ügyfeleivel az ULT Magyarország

A fenntartható dohánytermesztés érdekében kötött újra szerződést ötszáz termelőlével az ULT (Universal Leaf Tobacco) Magyarország Kft. két évre. A korábbi együttműködésük értelmében a dohánytermelés folytonossága még biztosított, ezt erősítik tovább 2021-es kooperációjukkal.  

Korábban 2018-ban kötött szerződést az ULT ügyfeleivel, amelyek tavaly év végén jártak le. Az egyezség és a termelés folytonossága megmaradt. Az új együttműködési szerződésre azért is volt szükség, mert jelenleg nincs közös EU-s agrárpolitika a dohányfeldolgozást illetve, a támogatások megtartása viszont elengedhetetlen e területen. Az uniós döntés megszülethet, de az ULT addig is bebiztosította magát termelői partnereivel, a fenntartható dohánytermesztés megmarad.  

 

Dohányzás

 

Alapvetően két évre szerződtek, de egyéves szerződési lehetőség is van, a partnerek ilyen esetben egyéni elbírálásban részesülnek. A vállalat közleménye szerint a termesztési keretszerződésekben a minőségre és törési övezetekre vonatkozólag tizenhárom minőségi osztályt különítenek el. A dohány kilogrammjáért a minőségnek megfelelő alapárat fizetnek ezen felül két kirívó esetben fizetnek felárat. A Virgina-fajta esetében hektáronként 1350 és 2800, a Burley-nél pedig 1350 és 2500 kilogramm közötti mennyiségre 160 százalékos felárat fizetnek. Az ULT egyébként az inflációnak megfelelő mértékben emelte árait az elmúlt 3-4 évben. Tavaly majdnem ötszáz termelőjétől vásárolt fel 3031 tonna dohányt. Olaszországi gyáraikba szállítják az árut, innen szolgálják ki a felvevőpiacot - többek közt Magyarországot is.  

 

Az ULT-nek Nyíregyházán van a magyarországi székhelye, a teljes hazai dohánytermés 75 százalékát ők vásárolják fel. Tavalyi nettó árbevételük 2, 7 milliárd forint volt. 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu