Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Belföldi hírek

Újraszabályozták az Országgyűlés működését, a képviselők jogállását és javadalmazását

2012. April 18. 05:34
Újraszabályozták az Országgyűlés működését, a képviselők jogállását és javadalmazását

A képviselők elfogadták az új országgyűlési törvényt, és több mint öt órán át vitatkoztak az állambiztonsági múlt feltárásáról.

parlament


Orbán Viktor legutóbb a a független országgyűlési képviselő Vadai Ágnesnek hozzá intézett írásbeli kérdésére adott válaszában szólalt meg a kérdésben. A miniszterelnök közölte, támogatja, hogy mindenki megismerhesse és nyilvánosságra hozhassa a rá vonatkozó, állampárti titkosszolgálati adatokat, de álláspontja szerint a diktatúra áldozatait meg kell védeni attól, hogy újra áldozatokká váljanak.

pénz


Elfogadta a parlament az új országgyűlési törvényt, amely alapján év végéig meg kell választani a háznagyot, aki a házelnök politikai helyettese lesz, és ki kell nevezni a főigazgatót, aki pedig az Országgyűlés Hivatalát vezeti majd. A törvény újraszabályozza egyebek mellett az Országgyűlés működését, a képviselők jogállását és javadalmazását.


A most 232 ezer forintos tiszteletdíjat a helyettes államtitkárokéval megegyező - jelenleg bruttó 750 ezer forintos - juttatás váltja fel, a bizottsági munkáért viszont nem jár majd pénz. Választókerületi pótlék helyett üzemanyagkártyát kapnak a képviselők, lakhatási támogatás helyett pedig a parlament hivatala biztosít lakást vagy hotelszobát azoknak, akiknek nincs budapesti ingatlanuk.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu