Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Újraindul a Gyorsítósáv pályázat

2021. november 16. 12:05
Újraindul a Gyorsítósáv pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) bejelentette, hogy újraindítják a Gyorsítósáv pályázatot.

Még novemberben megjelenhet a Gyorsítósáv pályázat újraindításáról szóló felhívás. A népszerű pályázatot 8 milliárd forintból indítja újra az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A pályázat első körében közel 3 milliárd forintos támogatás kerül kiosztásra, főleg hazai felsőoktatási intézményeknek és vállalkozásoknak. A pályázat első szakaszának legnagyobb előnye az volt, hogy rendkívül magas hozzáadott értékű termékek és megoldások jöttek létre általa.

 

Mivel rendkívül népszerű volt a Gyorsítósáv pályázat első fázisa, így a második felhívás keretösszegét jelentősen megemelik, hiszen most 8 milliárd forintra pályázhatnak majd az intézmények és a vállalkozások. A felhívás külön erőssége, hogy az első körben magas szakmai színvonalú pályázatokkal jelentkeztek a résztvevők.

 

Már novemberben érdemes figyelni a pályázati honlapot

 

A pályázatot 2020-ban a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal írta ki. A hivatal olyan vállalkozásoknak teremtette meg a programot, akik kiemelkedő növekedésre képesek, mindemellett pedig jelentős hozzáadott értéket tudnak felmutatni a társadalom és az üzleti szektor résztvevőinek is.

 

A tavalyi keretösszegből 20 cég valósította meg fejlesztéseit. Mesterséges intelligenciára épülő megoldások, intelligens sejtdiagnosztikai eljárások és számos egészségipari beruházás valósult meg a pályázat eredményeképp.

 

"A jelentős tudományos vagy műszaki újdonságtartalommal rendelkező, üzletileg hasznosítható új prototípus, termék, technológia vagy szolgáltatás kifejlesztése a cél" - közölte a pályázatról az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

 

Forrás: MTI, ITM, NKFI Hivatal
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu