Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Újra megjelentek a migránsok a szerb-magyar határon

2016. March 01. 14:28
Újra megjelentek a migránsok a szerb-magyar határon

Januárban 500-an, február első felében már 650-en, azóta pedig átlagosan több, mint napi 100 migráns próbál meg illegálisan átkelni a határon. A legfrissebb adatokról Bakondi György nemzetbiztonsági főtanácsadó számolt be sajtótájékoztatóján.

A főtanácsadó február 27-én elmondta: felkészültek rá, hogy az illegális bevándorlók új útvonalakat keresnek. Egyúttal közölte: az utóbbi hetekben kisebb-nagyobb migránscsoportok a szerb-magyar-román hármashatáron is megjelentek, de a román határőrök ellátták feladatukat, sőt minket is tájékoztatják az elfogásokról. Ha a román-magyar határon mégis megjelennének a migránsok,  úgy rendelkezésre állnak a szükséges technikai eszközök ahhoz, hogy itt is lezárják a zöldhatárt - jelentette ki Bakondi.

 
Bakondi György nemzetbiztonsági főtanácsadó sajtótájékoztatója


Eddig a nyugat-balkáni útvonalon, a Törökországhoz közeli görög szigetekről Macedóniába, Szerbiába, Horvátországba, Ausztriába, Németországba igyekeztek a bevándorlók, ám február második felében több határon is létszámkorlátot vezettek be, sőt Macedónia időszakosan teljesen lezárta határait. Bakondi György tájékoztatása szerint jelenleg naponta 1500-2000 ember érkezik Görögországba, így mintegy 30 ezer migráns torlódott fel náluk. Számuk azonban napról-napra nő. Macedóniába - ahová már csak egyes országokból léphetnek be a migránsok - idén eddig 86 ezer 500 menekült érkezett, Szerbiába januárban hetente 16 ezren, februárban már csak hetente 7 ezren jutottak át. A nyugat-balkáni-útvonal tehát kezd bedugulni, az embercsempészek és a migránsok új lehetőségeket kereshetnek.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu