Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Újdonság: elérhető az online gyorskölcsön a Gránit Banknál

2021. április 27. 09:17
Újdonság: elérhető az online gyorskölcsön a Gránit Banknál

Teljes egészében az interneten keresztül intézhető a hitelfelvételi kérelem a Gránit Banknál a pandémia által sújtott vállalkozásoknak. Az adminisztrációtól kezdve a kommunikáción át minden e-mailben zajlik majd. 

Az online térben történő ügyintézés egyre népszerűbb, egymás után jönnek rá a nagyvállalatok, a bankok, a hatóságok és a szolgáltatók, hogy könnyűszerrel lehet intézni gyakorlatilag bármit virtuálisan is. A járványhelyzet alatt egyre nagyobb teret hódít a személyes találkozók helyett a virtuális ügyintézés.  

 

A Gránit Bank teszi most lehetővé, hogy a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön felvétele teljes egészében online történjen, az adminisztráció és maga a hitelfelvétel is történhet e-mailezés által. Az intézmény közleménye szerint a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások a bank honlapján vehetnek részt egy előszűrésen, majd feltételvizsgálattal és a hitelkérelemhez szükséges dokumentumok e-mailen keresztüli beküldésével adhatják be kölcsönkérelmüket. 

 

  

Online ügyintézés

 

Egyetlen egyszer kell bemennie az ügyfélnek a bankfiókba, de azt is már csak a jóváhagyott hiteligénylést követően: a szerződés megkötéshez kell bemutatni a benyújtandó dokumentumok eredeti példányait. Mint a Gránit Bank írja, a hitelt a pénzintézet az MFB Pontok hálózatának tagjaként teszi elérhetővé. 

 

Az MFB dolgozta ki még az év elején a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön projektjét, tette mindezt rekordidő alatt. Március nyolcadikától érhető el a konstrukció, amelyet a Covid-19 járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások igényelhetnek. A kölcsönről folyamatos az egyeztetés a szakmai szervekkel, azóta is folyamatosan fejlesztik a lehetőségeket.  Az elmúlt másfél hónapban már 4500 vállalkozás igényelte, a 100 milliárd forintos hitelkeret majdnem 40 százalékát érinti ez.

 

M. A. 

Forrás: Portfolio, napi.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu