Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.07.03. - vasárnap, Kornél napja van.

Belföldi hírek

Újabb vállalat jön létre a digitalizáció segítségével

2022. május 25. 07:30
Újabb vállalat jön létre a digitalizáció segítségével

Részben a digitalizáció miatt hozza létre közös vállalatát egy német és két magyar ipari vállalat.

Közös ipari céget alapít két magyar ipari nagyvállalat és egy német cég. A német Rheinmetall AG a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt-vel, valamint a 4iG Nyrt-vel hozza létre közös vállalatát, amely a védelmi iparban tevékenykedik majd.

 

A német vállalkozás 51 százalékos, míg a két magyar cég 49 százalékos részesedéssel rendelkezne a közös ipari vállalatban, amelynek egyik fő célja a digitalizáció megteremtése és fejlesztése a saját iparágukban.

 

A közös vállalat a védelmi ipar bástyája lehet itthon

 

Az alapítók komoly szerepet vállalnának a Magyar Honvédség fejlesztésében és digitalizációjában, továbbá a NATO tagjainak digitális eszközöket fejlesztenének és értékesítenének, hogy minden tagállam egységesen megfeleljen 2022 és a jövő védelmi követelményeinek, igényeinek.

 

A vállalat létrehozásáról az előzetes megállapodás már megszületett, ennek értelmében pedig a közös cég 2022 második félévében kezdi meg működését. A digitalizációs fejlesztések mellett a katonai kiképzést is fejlesztenének, továbbá szárazföldi és légi szimulációs rendszereket is kidolgoznának.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu