Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Újabb szakképzési együttműködési megállapodás született

2018. April 22. 08:15
Újabb szakképzési együttműködési megállapodás született

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szakképzési együttműködési megállapodást írt alá a Szalézi Intézmény Fenntartó képviselőivel. 

A szalézi renddel való együttműködés a hátrányos helyzetű és roma fiatalok támogatásának érdekében született, illetve fontos célja, hogy elősegítse a társadalmi mobilitást és a szegénység leküzdését, illetve, hogy megteremtse a továbblépési lehetőségeket a fiatalok számára, valamint biztosítsa a tanárok továbbképzését. Varga Mihály kiemelte, hogy a kormány kiemelten támogatja a rend által kidolgozott programokat, valamint az integrált nevelést biztosító pedagógiai tevékenységek fejlesztését. 

 

Szakképzési együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály a Szalézi Intézmény Fenntartóval

A szalézi renddel való együttműködés a hátrányos helyzetű és roma fiatalok támogatásának érdekében született

 

Emellett segíti a szakképzési rendszerben végzettség nélküli, iskolaelhagyás határán lévő fiatalok esélyteremtését és továbblépési lehetőséget kínál számukra. A tárcavezető kijelentette, hogy április elején a kabinet döntött az intézmény programjainak rendkívüli támogatásáról, hogy ezzel is segítse a szakképzési rendszer fejlődését. A miniszter arra is kitért, hogy a kormány egy korábbi döntése értelmében több mint hatmilliárd forinttal támogatja a rend óbudai intézményeinek fejlesztését.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu