Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.10.18. - péntek, Lukács napja van.

Belföldi hírek

Újabb stratégiai megállapodást kötött a kormány

2019. március 09. 11:54
Újabb stratégiai megállapodást kötött a kormány

A Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft.-vel kötött stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány, melynek keretében bejelentették a cég új beruházását is.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a megállapodást üdvözölve bejelentette, hogy a cég 8 milliárd forint értékű, 150 munkahelyet teremtő tatai beruházásához a kormány 1,5 milliárd forintos támogatással járul hozzá. A német Güntner csoport magyarországi vállalata a kormány 81. stratégiai együttműködő partnere. Schwarczenberger Tamás cégvezető közölte, hogy a beruházás során egy 9 ezer négyzetméteres, korszerű eszközökkel felszerelt gyártócsarnokkal és egy 6500 négyzetméteres raktárat befogadó logisztikai központtal bővül a tatai telephely.

 

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány a Güntner-TATA Hűtőtechnika Kft.-vel

A Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft kormány 81. stratégiai együttműködő partnere

 

Michl József, Tata polgármestere a rendezvényen kiemelte, hogy a helyi cégeknek köszönhetően a közfoglalkoztatás megszűnt a városban. A Güntner Tata felelősségvállalása túlmutat azon, amit egy munkaadó kínálhat, hiszen a település közfeladatainak ellátásában is részt vesznek - tette hozzá. A Güntner csoport a Magyarországon elsőként megjelenő német cégek egyike volt a rendszerváltást követően. A tatai a cégcsoport legnagyobb gyártóüzeme, amely egyúttal a Güntner gyártástechnológiájának fejlesztési feladatait is ellátja. Tavaly 40 ezer négyzetméteren 1350 munkavállalót foglalkoztatott, termékeinek 95 százalékát külföldön értékesítette.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu