Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Újabb rekord lehet a befektetéseknél

2017. July 25. 13:01
Újabb rekord lehet a befektetéseknél

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Befektetési Ügynökség 2017. első félévi munkáját értékelő sajtótájékoztatón kijelentette, hogy idén újabb rekordot dönthetnek a beruházás-ösztönzési rendszerben gondozott magyarországi befektetések.

A tárcavezető ismertette, hogy a HIPA közreműködésével az első fél évben rekordértékben, 47 magyarországi beruházásról született pozitív döntés szemben a tavaly egész évi 71 beruházással. Az idei 47 beruházás 1,3 milliárd euró befektetést jelent, 3 százalékkal többet az előző év azonos időszakinál, és 8502 új munkahelyet hoz létre. Az adatok szerint továbbra is a német befektetők állnak az első helyen, ugyanakkor a közepes és nagy magyar vállalatok is tudnak már élni a befektetésösztönzési lehetőségekkel. 

 

A HIPA közreműködésével idén 47 magyarországi beruházásról született pozitív döntés, amely 1,3 milliárd euró befektetést jelent

A HIPA közreműködésével idén 47 magyarországi beruházásról született pozitív döntés, amely 1,3 milliárd euró befektetést jelent

 

A HIPA tájékoztatása szerint az idén az első fél évben a magyar vállalatok 254,23 millió euró beruházásról döntöttek a befektetés ösztönzési rendszeren keresztül, ez 1464 új munkahely létrejöttét jelenti. Az ágazatok között kiemelkedik a járműipar 18 beruházással, ezt követi az üzleti szolgáltató szektor 7, illetve az élelmiszeripar 4 projektje. Európán kívül a legtöbb projektről, négyről az Amerikai Egyesült Államok vállalatai döntöttek.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu