Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.08. - hétfő, László napja van.

Belföldi hírek

Újabb pályázati forrásokból erősödhet a vidék

2021. november 19. 14:00
Újabb pályázati forrásokból erősödhet a vidék

Idén eddig összesen 1100 milliárd forint keretösszeggel írtak ki pályázatot a vidéki gazdaságok fejlesztése érdekében.

Újabb pályázati felhívások váltak nyitottá a vidéki gazdaságok számára, így 2021-ben összesen már 1100 milliárd forintos támogatásra pályázhatnak a gazdák. Az Agrárminisztérium által elindított "Megújuló vidék, megújuló agrárium program" legfőbb célja, hogy fejlődjön és modernizálódjon a magyar élelmiszeripar, a magyar mezőgazdaság, illetve, hogy megerősödjenek a vidéki gazdaságok.

 

További célja a programnak, hogy megerősítsék Magyarországon az alapanyag-termelést és versenyképesebbé tegyék az élelmiszer-feldolgozást. A "Megújuló vidék, megújuló agrárium program" akkora esélyt biztosít a kistermelők számára a technológiai fejlesztés véghezviteléhez, amelyet korábban még nem tapasztaltak.

 


A pályázatok által tovább erősödhet Magyarország mezőgazdasága"Hiszünk a magyar vidékben és építjük jövőjét, ezért írtunk ki az idei évben 1100 milliárd forint összértékben vidékfejlesztési pályázatokat. Mindenki számára biztosítjuk a fejlődés és a fejlesztés lehetőségét, a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozóktól a kertészeken át az állattartókig" - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

 

A vidéki gazdák jelenleg 25 pályázati felhívás közül válogathatnak. Nyitva áll a takarmány-előállítás korszerűsítési pályázati program, a fagykár elleni modern technológiák telepítését támogató program és az agrár-környezetgazdálkodási támogatás is.Forrás: Agrárminisztérium
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu