Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Újabb nagyvállalati támogatási szerződéseket írtak alá

2021. június 28. 11:20
Újabb nagyvállalati támogatási szerződéseket írtak alá

Újabb három céggel írt alá milliárdos szerződéseket a Nagyvállalati beruházási támogatási programban Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály újabb cégekkel írt alá támogatási szerződéseket a már eddig is sikeres Nagyvállalati beruházási támogatási program keretein belül. Az aláírások bejelentésekor Varga Mihály kiemelte, hogy csak akkor lehet erős az ország gazdasága, ha a nagyvállalatok versenyképességére és előnyeire is építhet.

 

A legújabb szerződéskötések nyomán a Bis Hungary Kft-vel, a Hajdu-Alu Zrt-vel és a Videoton Elektronikai Kft-vel írt alá támogatási szerződéseket a pénzügyminiszter. A három céggel kötött szerződésnek köszönhetően 2,3 milliárd forintos fejlesztések valósulnak meg az országban, amelyhez a Nagyvállalati beruházási támogatási program közel 1 milliárd forinttal járul hozzá.

 

"Az elmúlt időszakban több jelentés is megerősítette, hogy a magyar gazdaság újraindítása sikeresen megkezdődött, hamarabb, mint Európa más országaiban. Beruházás, munkahelyek teremtése, növekedés, végül a tartós egyensúly elérése - ez a helyes sorrend a gazdaság újraindításakor" - fogalmazott a pénzügyminiszter a bejelentő sajtótájékoztatón.

 

Varga Mihály az új szerződéskötések bejelentésén

 

Varga Mihály szerint az említett nagyvállalati program az egyik legerősebb beruházásokat ösztönző program Magyarországon, hiszen a program kezdete óta 386 milliárd forint értékű beruházáshoz járultak hozzá közel 160 milliárd forinttal. Amellett, hogy a támogatás vissza nem térítendő, a program 3 ezer új munkahelyet is kialakított.

 

Varga Mihály arról is beszélt, hogy a legújabb beruházásoknak köszönhetően milyen fejlesztések valósulnak meg az említett 3 cég életében. A Bis Hungary Kft. digitalizálja a működését és bővíti a paksi, valamint a tiszaújvárosi üzemeit. A Hajdu-Alu Zrt-nél szintén digitális fejlesztések valósulnak meg Debrecenben, a Videoton Autóelektronika Kft. pedig korszerűsíti az autóelektronikai berendezéseinek gyártási folyamatát.

 

"Az idei és a jövő évi költségvetésben egyaránt 25-25 milliárd forint hazai forrás áll a program rendelkezésére, amelyet szükséges igény esetén növelni lehet" - tette hozzá Varga Mihály.

 

Forrás és képek: MTI, Varga Mihály Facebook-oldala
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu