Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Belföldi hírek

Újabb mesterséges intelligencia projekt az egészségügyben

2022. October 05. 08:00
Újabb mesterséges intelligencia projekt az egészségügyben

Több kórház és cég részvételével indul új mesterséges intelligencia fejlesztés hazánkban.

Számos magyar kórház adatai alapján fejlesztenek egy új mesterséges intelligencia szoftvert Magyarországon. Olyan projekt indult a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), az Ulyssys Kft. és a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével, amely a mesterséges intelligencia megoldásaival kívánja még korábban diagnosztizálni a tüdőrákot.

 

A fejlesztésben a legnagyobb hazai kórházak is részt vesznek, mivel a kórházakban készített mellkas felvételi adatokat használják fel a szoftver tökéletesítéséhez. A beruházás részeként a szolnoki, a nyíregyházi, bajai, a miskolci, a ballasagyarmati és a salgótarjáni egészségügyi intézmények adatait is kielemzik az egészségügyi szakemberek és a mérnökök.

 

Hihetetlenül hasznosan dolgozza fel az adatokat a mesterséges intelligencia

 

A program a mellkas CT-felvételeket automatikusan elemezni fogja, a mesterséges intelligencia technológiájának köszönhetően pedig már rendkívül korán fel tudja ismerni a daganatos megbetegedés jeleit.

 

Mivel a mesterséges intelligencia automatizáltan és pillanatok alatt elemez, így sokkal több CT-felvételt tud megvizsgálni, mint az orvosok. A projekt az orvosok leterheltségét is csökkenti.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu