Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.21. - szombat, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar autóipar és a kecskeméti Mercedes gyár

2021. október 25. 13:54
Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar autóipar és a kecskeméti Mercedes gyár

Magyarországon még egy vállalat sem kezdett sorozatgyártásba a tisztán elektromos meghajtású járműveket tekintve, a Mercedes azonban elindítja a folyamatot.

Kecskeméten egy 50 milliárd forintos beruházást indít a Mercedes, amelynek köszönhetően a magyarországi autóipar egy hatalmas mérföldkövet ünnepelhet. A beruházásnak köszönhetően a Mercedes Magyarországon is elkezdi a tisztán elektromos meghajtású járművek sorozatgyártását.

 

A Mercedes az új és teljesen elektromos SUV modellt, az az a Mercedes EQB járművek sorozatgyártását indítja el Kecskeméten. Magyarországnak azért is óriási előny, hogy itt indítja el a modell sorozatgyártását a német prémium gyártó, mert az egész autóipar hatalmas változásokon és megújulásokon megy keresztül, így az elektromobilitási beruházások már a jövőbe való befektetést jelentik.

 

A Mercedes 50 milliárd forintos beruházásához a magyar állam 15 milliárd forintos támogatást biztosított. A projektnek köszönhetően a Mercedes több 100 új munkahelyet hozhat létre Magyarországon, valamint vállalja, hogy megtartja 4400 magyarországi munkavállalóját.

 

Fontos projektet kapott a kecskeméti üzem

 

A kecskeméti gyárban induló tisztán elektromos sorozatgyártás is hozzájárul ahhoz, hogy a Mercedes az évtized végére minden modelljével készen álljon az elektromos átállásra. A Magyarországon gyártott tisztán elektromos Mercedes EQB modelleket a világ valamennyi országába a kecskeméti gyárból exportálják majd a jövőben.

 

A kecskeméti Mercedes gyár azt is közölte, hogy a jövő évtől az üzem működése teljesen károsanyag kibocsátás mentesen zajlik majd, így még fontosabb helyszínné válnak a Mercedes globális jelenlétében.

 

Forrás: MTI, Mercedes
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu