Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Belföldi hírek

Újabb kereskedőházat adott át Szijjártó Péter, ezúttal Mexikóban

2015. március 27. 10:53
Újabb kereskedőházat adott át Szijjártó Péter, ezúttal Mexikóban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megnyitotta a mexikóvárosi magyar kereskedőházat, emellett több megállapodást is aláírt a mexikói kormánnyal.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Mexikó, KereskedőházSzijjártó Péter elmondta: a mexikói kereskedőház már ezt megelőzően nyélbe is ütötte az első exportüzletet és 15 ezer dollárért adott el magyar borokat. Az intézmény a helyi piacon közvetlenül tudja támogatni a magyar üzleti vállalkozásokat üzleti kapcsolatok létrehozásában, valamint a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztését. Közvetlenül részt tud venni a kereskedelemben, promóciót biztosít az üzleteknek, termékeknek és általánosságban Magyarországnak is.

„Nagyszerű lehetőségeket látunk az élelmiszeripar, ezen belül is kifejezetten a gourmet élelmiszerek, az orvostechnológia, a gyógyszeripar, a megújuló energiák, valamint a vízgazdálkodás területén” - mondta Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Magyarország a miniszter szerint idén szeretné tovább növelni kivitelét, ezért a mexikóvárosi látogatása során hat megállapodás valósult meg mostani útja során.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu