Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Újabb innovációk a BME-n

2023. May 17. 11:55
Újabb innovációk a BME-n

A Műegyetem Magyarországon egyértelműen piacvezetőnek számít a jövő technológiában.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem olyan fejlesztéseket jelentett be, amelyek abszolút azt bizonyítják, hogy piacvezetőnek számítanak a felsőoktatási intézményeket tekintve a jövő technológiai projektekben.

 

A Műegyetem nem csak Magyarországon, de az egész Közép-Kelet-európai térségben élen jár az ilyesfajta beruházásokban. Az egyetem olyan szektorokban indít folyamatosan innovációkat, amelyek a jövőnket alapozzák meg, ráadásul nagy technológiai vállalatokkal kötnek együttműködéseket.

 

A BME töretlenül kutatja a legújabb technológiák működési elvét

 

Olyan ipari partnerekkel dolgoznak együtt, mint például az Ericsson, amellyel éppen a robotokhoz kapcsolódóan indítanak közös projektet. A céggel olyan ipari robotkart hoznak létre, amely kamerával van felszerelve és hálózatról vezérelhető, ráadásul teljesen valós időben.

 

Mindezek mellett megállás nélkül kutatják, hogy miként lehetne tökélyre fejleszteni az 5G infrastruktúrát, a digitalizációt és a felhő alapú rendszereket, hogy új oktatási irányokat hozzanak létre és megerősítsék jelenlétüket a piacon.

 

Forrás: BME
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu