Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Újabb hatalmas német beruházás a magyar autóiparban

2016. April 21. 15:12
Újabb hatalmas német beruházás a magyar autóiparban

Majdnem kéthetente jelentenek be újabb német beruházásokat Magyarországon - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a Thyssenkrupp 33,5 milliárdos jászfényszarui beruházása kapcsán.

A Thyssenkrupp eddig is szoftverfejlesztő központot működtetett Budapesten, és mind a Budapesti Műszaki Egyetemmel, mind az Óbudai Egyetemmel együttműködött. A német Thyssenkrupp a jászfényszarui ipari parkban épít új üzemcsarnokot, és teremt ezzel csaknem 500 új munkahelyet. A zödmezős beruházás - melyet a kormány 10,6 milliárd forinttal támogat - 2019-re valósul meg. "Mára Magyarország lett az európai kontinens egyik járműipari fellegvára" - mondta Szijjártó, ahol 150 ezer ember dolgozik, és 13 százalékos a növekedés. A járműipar tavalyi termelési értéke csaknem elérte a 7800 milliárd forintot, ami 17 százalékos növekedést jelentett. "A mai napon még szorosabbra fűztük Magyarország és Németország együttműködését, büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország adja a hátországát a modern német gyáriparnak - jelentette ki a miniszter."


 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatója a Thyssenkrupp-beruházásról


6000 német vállalat körülbelül 300 ezer embert alkalmaz Magyarországon, így a német gazdaság alapvetően határozza meg a magyar gazdaság teljesítményét - szögezte le Szijjártó. A Magyarországon jelen levő külföldi működőtőke mintegy negyede Németországból jön - tette hozzá.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu