Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Újabb hatalmas napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat jön

2021. május 30. 12:00
Újabb hatalmas napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat jön

Átadták Kaposváron Közép-Európa legnagyobb naperőművét, ahol Palkovics László, innovációs és technológia miniszter újabb lakossági pályázatokat jelentett be.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az otthonfelújítási támogatás keretein belül jelenleg is lehet 3 millió forintra pályázni lakóházak, illetve lakások felújítására, korszerűsítésére, valamint napelemek telepítésére. A továbbiakban egy új pályázat is elérhető lesz, amelynek keretein belül kiserőművek háztetőkre telepítéséhez és fűtési rendszerek korszerűsítéséhez pályázható 159 milliárd forint a nemzeti helyreállítási terv forrásából.

 

A 159 milliárd forintos keretnek köszönhetően 35 ezer háztartás és család kaphat 100%-os támogatást, tehát közel 3-4 millió forintos támogatást. Fontos információ azonban, hogy a pályázat csak az országos átlagjövedelem alatt élő családoknak elérhető, mert az energiaszegénységnek leginkább kitett réteget akarják megcélozni vele, akik még mindig sokat fűtenek szilárd tüzelőanyaggal, amely a levegő romlásához is hozzájárul.

 

Családok tízezrei juthatnak napelemhez az új pályázat által

 

Palkovics László hozzátette, hogy idén a lakosság többi részének is lesz még lehetősége uniós napelemes, illetve megújuló energiás programokra pályázni, valamint cégek számára is lesznek elérhető források.

 

A közzétett Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervben a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című projekt célcsoportját pontosan is megfogalmazták: “Az energiaszegénység kockázatának az átlagosnál nagyobb mértékben kitett, azaz az országos átlagbér alatti jövedelmű, jellemzően alacsony hitelképességgel rendelkező, a beruházás elvégzésére fizikai szempontból alkalmas ingatlantulajdonnal rendelkező háztartások.”

 

Az új pályázat a hivatalos dokumentáció szerint júliusba kerül meghirdetésre és augusztustól lehetséges a támogatásokra pályázni. A kivitelezési munkálatokat 2021. decemberétől lehet megkezdeni.

 

Forrás: Portfolio, Palyazat.gov.hu
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu