Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Újabb gyárral bővül Debrecenben a Vitesco Technologies

2021. augusztus 25. 12:21
Újabb gyárral bővül Debrecenben a Vitesco Technologies

További beruházásokat hajt végre Debrecenben a Vitesco Technologies (VT) autóipari vállalat.

Német autóipari vállalat jelentette be, hogy tovább bővíti debreceni telephelyét és újabb gyárat építenek fel. A Vitesco Technologies (VT) egy olyan üzemet fog felépíteni a zöldmezős beruházás keretein belül, ahol kizárólag high-tech autóelektronikai eszközöket és alkatrészeket gyártanak majd.

 

A Vitesco Techonologies célja világszerte, hogy a Continental meghajtás-technológiáit egyesítse, ezért minden jármű típushoz, modern és hatékony villamosítási technológiákat fejlesztenek ki. A vállalat szolgáltatás portfoliójába beletartoznak a 48 voltos villamosítási technológiák, az elektromos hajtási megoldások, illetve a hibrid és akkumulátor elektromos járművek elektronikája is. A cég főleg elektronikus vezérlőket, érzékelőket, működtető egységeket gyárt, illetve olyan megoldásokat alakít ki, amellyel kivitelezhető a kipufogógáz utókezelése.

 

A cég nagy hangsúlyt fektet az elektromos hajtási technológiákra

 

A vállalat a legújabb beruházását 47 milliárd forintból fogja kivitelezni, amelyhez 10,5 milliárd forintos támogatást kapott a magyar államtól. A beruházás eredményeképp közel 500 új munkahely jöhet létre az új 7000 négyzetméter alapterületű gyárban.

 

"A projekt értékét növeli, hogy elektromobilitási eszközök gyártására vonatkozik, márpedig aki megnyeri az autóipar új korszakát megalapozó beruházásokat, az hosszú távon tudja garantálni a nemzeti gazdaságának folyamatos növekedését" - mondta a megnyitón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

A miniszter azt is nyomatékosította, hogy egyre több autóipari vállalat települ Debrecenbe, amelynek köszönhetően a város mára a magyar autóipar egyik legfontosabb szereplője lett.

 

Forrás és képek: MTI, Vitesco Technologies, Tri Lite Photo

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu