Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Újabb felsőoktatási stratégiai megállapodás született

2019. April 26. 13:24
Újabb felsőoktatási stratégiai megállapodás született

Oktatási, kutatási és toborzási területeken is szorosabbra fonja az együttműködést a Honvédelmi Minisztérium a Nyíregyházi Egyetemmel. A szerződést Szabó István honvédelmi államtitkár és Vassné dr. Figula Erika rektor írta alá.

A megállapodás a kormányzat és a felsőoktatás szempontjából kiemelkedő jelentőségű: az oktatás, a kutatás, a továbbképzések, a fejlesztések, a toborzás, valamint az önkéntes tartalékos szolgálat területén egységesítik a tudást. A dokumentum aláírásakor Szabó István hangsúlyozta: a most létrejött szerződés mérföldkőnek tekinthető, az egyetemmel megkötött együttműködési megállapodás lényeges része annak a törekvésnek, hogy a Magyar Honvédség társadalmi elismertsége, támogatása tovább erősödjön. „Fontos cél, hogy felkeltsük a Magyar Honvédség iránt azon fiatalok érdeklődését, akik civil egyetemeken folytatnak tanulmányokat. A dokumentum aláírása egyaránt kedvező az egyetemnek, a hallgatóknak és a honvédségnek” - fogalmazott. „Nyíregyháza joggal nevezhette magát katonavárosnak. Külön öröm számomra, hogy egy olyan településen kötünk szerződést, ahol a katonaság a 19. század második felétől egyre jelentősebb szerepet tölt be a város társadalmi és gazdasági életében” - tette hozzá.

 

Újabb felsőoktatási stratégiai megállapodás született

 

Vassné dr. Figula Erika kiemelte: az intézmény a megállapodás keretében mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hozzátegyen a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Honvédséggel meglévő, jól működő kapcsolatához. „A megállapodás értelmében a Magyar Honvédség szakemberei – többek között – tájékoztató előadások és bemutatók keretein belül népszerűsítik majd az egyetem hallgatói számára a szerződéses és tartalékos katonai szolgálatot” – mondta a rektor. „A megállapodásban vállalt célok megvalósítása érdekében elősegítjük a szakmai konzultációkat, megosztjuk egymással toborzási és oktatási tapasztalatainkat, valamint felkérés esetén kölcsönösen veszünk részt egymás kutatásaiban.” Az egyetemen Honvédelmi alapismeretek címmel szabadon választható kurzust hirdetnek mindazoknak, akik érdeklődnek a honvédelem, a haditechnikai eszközök és a katonaélet iránt. A stratégiai együttműködés részeként a tanulók ösztöndíj-alapú önkéntes tartalékos képzésen vehetnek részt, így később esetleg a Magyar Honvédség katonáiként szolgálhatnak.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu