Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Újabb fejlesztést indít a BMW

2022. November 30. 18:08
Újabb fejlesztést indít a BMW

Nem áll le Debrecenben a BMW és még komolyabb beruházást terveznek.

A BMW az eddigi bejelentések után egy újabb hírrel szolgált a magyar kormánynak és elárulták, hogy még jelentősebb projektet hajtanak végre a debreceni üzem építése kapcsán.

 

November végén Szijjártó Péter jelentette be, hogy a BMW a debreceni ipari telephelyén egy vadiúj akkumulátor gyárat is felépít. Ennek eredményeképp a német nagyvállalat Magyarországon történő beruházásainak értéke idén átlépi a 800 milliárd forintot.

 

Ultramodern üzem épül Debrecenben

 

A külgazdasági és külügyminiszter azt is közölte, hogy Magyarországon ez minden idők egyik legnagyobb zöldmezős projektje, amelyből nem csak Debrecen és a hazai autóipar, hanem az egész ország gazdasága is profitálhat.

 

A projekt egyébként főleg az autóipar elektromobilizásához kötődik. A gyár a jövőben félezer munkavállalónak biztosít majd megélhetést. A felépülését követően az üzem működését kizárólag a legmodernebb technológiák biztosítják.

 

A gyár ugyan még épül, de már közzétették, hogy várhatóan 2,5-3 év múlva kezdődik el a BMW modellek és az akkumulátorok gyártása Debrecenben.

 

Forrás: MTI, BMW
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu