Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Belföldi hírek

Újabb fejlesztések kezdődnek a miskolci kórházban

2021. november 26. 12:00
Újabb fejlesztések kezdődnek a miskolci kórházban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház épületében újabb beruházások indulnak.

Korszerűsítés kezdődik Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház épületében. A beruházás főleg a gyermek és ifjúsági pszichiátriát, illetve a gyermeksürgősségi ellátást érinti.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Magyarország legnagyobb forgalmú egészségügyi intézménye. A kórház gazdálkodása stabilnak mondható, 2018 óta pedig közel 15 milliárd forintnyi fejlesztések történtek itt, ami a háttérszolgáltatásokat és a betegellátást érinti.

 

Több részleget is modernizálnak Miskolcon

 

Az elmúlt időszakban egy olyan pszichiátriai épületet hoztak létre a kórház területén, amely a fiatalkorúak és a gyermekek ellátására szakosodott. Az épület 500 négyzetméteres és hozzá csatoltak egy járóbetegellátó-gondozóközpontot is. Mindezek mellett felújításokat hajtottak végre a felnőtt pszichiátria épületen is.

 

A következő beruházásról a kórház elárulta, hogy mintegy 2,7 milliárdból modernizálják a gyermeksürgősségi ellátást. Kibővítik a sürgősségi és traumatológiai ambulanciákat, illetve a teljes műtőblokk megújul, a kórház központi betegellátó épületének pedig közvetlen összeköttetése lesz egy helikopter leszállóval, hogy minél hatékonyabban és gyorsabban történhessen a gyógyítás.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu