Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.20. - hétfő, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Újabb elektromos autóbuszokkal bővülhet a Volánbusz

2021. június 12. 14:00
Újabb elektromos autóbuszokkal bővülhet a Volánbusz

Újabb elektromos autóbuszok beszerzésére nyújtott be pályázatot a Volánbusz Zrt. a Zöld Busz Program keretében.

Nemrégiben 60 elektromos autóbuszt pályázott meg a Volánbusz, most pedig újabb 40 elektromos járműre pályázik a társaság a Zöld Busz Program keretében. Összességében így 100 elektromos meghajtású busszal gazdagodhatna a társaság. A buszok alacsony padlósak és minimum 24 ülőhellyel rendelkeznek, egyetlen elektromos töltéssel pedig 240 kilométert tudnak megtenni.

 

A közbeszerzési eljárások sikeressége esetén Győrbe 13, Székesfehérvárra 12, Zalaegerszegre 11, Szolnokra 10, Szegedre 8, Egerbe 6, a főváros környékére pedig 40 elektromos jármű érkezhetne.

 

A Volánbusz Zrt. célja, hogy minél inkább zöldítsék az autóbusz-állományukat, ennek érdekében próbálnak minél több elektromos, valamint CNG-meghajtású járművet beszerezni. A beruházások további célja, hogy ezen zöld-buszokat üzemeltetni is tudják, ezért töltőállomásokat is ki fognak építeni. A Volánbusz Zrt. a projekt céljaként hozta létre az MVM Mobiliti Kft., illetve a Mobiliti Volánbusz Kft.-t is.

 

A pályázat sikeressége esetén új töltőállomások is épülnének

 

A Volánbusz elnök-vezérigazgatója, Pafféri Zoltán is megszólalt a pályázásról szóló közleményben: "2018-ban indítottuk járműfiatalítási programunkat, amelynek keretében 866 autóbuszt szereztünk már be, és 2022 végéig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka újul meg. A helyközi elővárosi vonalakra hamarosan érkezik 204 MAN Lion's City GL A23 csuklós autóbusz, illetve megérkezik a Volánbusz első, saját elektromos autóbusza is. 2021-ben 1665 alacsonypadlós és alacsony belépésű, szóló, csuklós, hosszított szóló, normál padlós és turista autóbusz beszerzése indul, az idén év végéig 700 új, hagyományos és elektromos meghajtású jármű kerül forgalomba."

 

Amennyiben sikeresen pályáznak az újabb buszokra és megvalósul a beruházáshoz szükséges infrastruktúra is, azzal a vállalat évente 3600 tonnával fogja csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátását.

 


Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu