Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Újabb egészségipari beruházást adtak át

2021. július 04. 13:00
Újabb egészségipari beruházást adtak át

Magyarországon újabb egészségipari bővítést hajtottak végre, most épp a Fejér megyei Sárszentmihályon, ahol a Masterplast Nyrt. egy új alapanyaggyártó üzemet épített.

Bővül az egészségipari beruházások száma az országban. A héten adták át a Masterplast Nyrt. új alapanyaggyártó üzemét, ahol Varga Mihály pénzügyminiszter is felszólalt. A pénzügyminiszter elmondta, hogy rendkívül előnyös a hazai beruházások szempontjából, hogy a magyar gazdaság nem állt le, és folyamatosan képes növekedni. Varga Mihály szavai szerint az országban lévő beruházások száma a járvány előtti uniós dobogós helyet is fogja szerezni.

 

"A járvány okozta válság kitörésekor számos magyar vállalkozás döntött úgy, köztük a Masterplast, hogy nem visszafogja a termelését, nem leépíti a munkahelyeit, hanem fejleszt, beruház, új piacokat keres. A kormány az ehhez szükséges támogatást mindvégig biztosította" - emelte ki Varga Mihály.

 

Varga Mihály, a Masterplast Nyrt. üzemének átadóján

 

A pénzügyminiszter közlése szerint a Masterplast beruházása 9,5 milliárd forintba került, amelyhez az állam 7,5 milliárd forinttal járult hozzá. Varga Mihály azt is elmondta, hogy több vállalatot is támogatnak az Egészségipari támogatási program keretében, és a Masterplast hajtotta végre ezen programokból az egyik legnagyobb fejlesztést. A beruházásnak köszönhetően nem csak egy új üzem épült fel, de 50 új munkahelyet is teremtett a vállalat.

 

Az átadón az is kiderült, hogy egy feldolgozó üzem is létrejön a Masterplast területén, amellyel már összesen 12 milliárd forintos beruházást hajtanak végre. A jelenlegi beruházás a Masterplast történetének legnagyobb beruházása. A gyár 7000 tonnás éves kapacitással rendelkezik, a 2021-es árbevételük pedig az új üzemekkel együtt már a 20 millió eurót is meghaladhatja.

 

Forrás: MTI/Vasvári Tamás
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu