Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Újabb egészségfejlesztési irodákat hoznak létre

2017. August 29. 10:46
Újabb egészségfejlesztési irodákat hoznak létre

Uniós forrásból több milliárd forint jut egészségfejlesztési irodák létrehozására, melyek a következő hónapokban megvalósulhatnak.

A konvergenciarégiókban 4,5 milliárd forintból nyílhat 50-60 új egészségfejlesztési iroda, míg Budapesten és Pest megyében 1,7 milliárd forint kiegészítő forrásból további 15-30 iroda létrehozására van lehetőség. További 2,5 milliárd forintból azt a többlettevékenységet fogják támogatni, amely a lelki megbetegedésekben szenvedőknek nyújt segítséget. Évekkel ezelőtt már létrehoztak ilyen irodákat, ám költségvetési forrásból működnek. A kormány 1,5 milliárd forintot fordít éves szinten az irodákra, melyek nagyban hozzájárulnak a helyi lakosság egészségmegőrzéséhez.

 

Uniós forrásból több milliárd forint jut egészségfejlesztési irodák létrehozására

Uniós forrásból több milliárd forint jut egészségfejlesztési irodák létrehozására

 

Az elmúlt években több jogszabály is született az egészségmegőrzés érdekében, így szigorították a nemdohányzók védelméről szóló törvényt, megreformálták a közétkeztetést és bevezették a mindennapos testnevelés órát. Jelenleg 61 egészségfejlesztési iroda működik az országban, az elmúlt években kétszázezer ember került velük kapcsolatba. Az egészségfejlesztési irodák egy új intézményi típust jelentenek az ellátásban, a tervek szerint az egyes irodák tevékenységét összehangolják, és minden hónapban tematikus programot kínálnak. Így szeptemberben az iskolakezdés, az iskolai környezet, a közétkeztetés, a család, mint védőháló lesz a téma.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu