Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Újabb digitalizációs társaság jött létre

2022. September 18. 08:00
Újabb digitalizációs társaság jött létre

Magyarországon hivatalosan is megalakult a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ).

Magyarországon egy újabb olyan szervezet alakult meg, amely az ország digitalizációs fejlettségét hivatott minél komolyabb szintre emelni. Az újonnan megalakult társaság a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) nevet kapta, 2022. szeptemberétől pedig már el is kezdték a működést.

 

A társaságban ettől a hónaptól kezdve közel 5000 alkalmazott fog dolgozni országszerte. A Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) irányítása alá került több mint 10 állami informatikai cég, 1 költségvetési szerv, illetve több minisztérium egyes szervezetei is.

 

Az ügynökség elsőkörben 4 kiemelt fejlesztést kezdeményezett Magyarországon. Ezek közül a legnagyobb, hogy hazánkban megteremtenék a digitális állampolgárság feltételeit. Ez a projekt várhatóan 2023-ban kezdődne.

 

A cél, hogy a telefonunk is elég legyen az azonosításhoz

 

A digitális állampolgárság egy olyan megoldás, amelynek eredményeképp a jövőben számos azonosításhoz nem kell személyi igazolványt használnunk, hanem elég csak a mobiltelefonon lévő speciális technológiával igazolni magunkat.

 

Az ügynökség elsődleges célja jelenleg, hogy ez a nagyszabású digitális innováció legkésőbb 2026-ra megvalósuljon. A DMÜ munkájának köszönhetően a jövőben egyre több lakos egyre több mindent tud elintézni digitálisan vagy online.

 

Forrás: MTI, DMÜ
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu