Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Újabb digitalizációs fejlesztés készült el Budapesten

2022. April 13. 20:30
Újabb digitalizációs fejlesztés készült el Budapesten

A fővárosban új irattárat adtak át, így jóval könnyebbé válik 300 ezer dokumentum elektronikus formában történő kiküldése.

A digitalizáció folyamatosan formálja és fejleszti az iparágak működését. Az irattárak életében is óriási előnyt jelentenek a modern technológiák, hiszen elektronikus formában is elérhetővé tesznek olyan dokumentumokat, amelyekhez nehéz a hozzáférés.

 

Budapesten épp a napokban adták át a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában (SZTNH) az ország legújabb és egyik legmodernebb irattárát, köszönhetően a digitalizáció térnyerésének. Az irattárak tevékenységét ugyan megváltoztatja a modern technológia, azonban ugyanolyan jogi, szellemi és tudásmegőrző működés fogja őket jellemezni.

 

A digitális megoldásokkal az irattárak működése hatékonyabb lesz

 

Míg korábban szétszórva és nem a legjobb körülmények között voltak elraktározva az iratok, most már megfelelő hőmérsékletben, fényben és széttagolva tartják a hivatal dokumentumait. A beruházás által a publikus és nem publikus iratok is külön kerültek, ez pedig a digitalizációt is segíti.

 

Az új irattár fejlesztése 1000 négyzetméteres területen történt meg és 300 ezer iratot őriznek majd itt. A dokumentumokat tilos kivinni az épületből, de a digitális technológia révén az igénylők elektronikus formában megkaphatják azokat.

 

A hivatal az elmúlt években folyamatosan fejlesztette online szolgáltatásait, ezt pedig a jövőben is folytatni szeretnék.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu