Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Újabb biomassza erőmű épül Szabadegyházán

2017. March 27. 13:05
Újabb biomassza erőmű épül Szabadegyházán

A Hungrana Kft. másfél milliárd forintos beruházással épít újabb biomassza erőművet, ami által a cég a termeléshez használt teljes gőz- és hőigényét száz százalékban maga fogja kielégíteni.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ünnepélyes alapkőletételen hangsúlyozta, hogy a cég évről évre újabb fejlesztéseket hajt végre, és a fejlődés mellett fontos számukra a környezet védelme is, hiszen csak magyar, GMO-mentes alapanyagot használnak, bioetanolt állítanak elő a gépjárművek számára, és a 2012-ben átadott biomassza kazánt is bővítik. A vállalat meglévő biomassza erőművében a gőz- és hőigényének kétharmadát fedezik, az új beruházással ez az arány száz százalékra nő.

 

Letették a Hungrana Kft. újabb biomassza erőművének alapkövét Szabadegyházán

Újabb biomassza erőművet épít Szabadegyházán a Hungrana Kft. 

 

A Hungrana Európa legjelentősebb kukorica feldolgozója, a magyar élelmiszeriparnak pedig meghatározó szereplője. A cég  a magasabb szinten feldolgozott, versenyképes, jó minőségű élelmiszer alapanyagokat állít elő. Az elmúlt 10 évben 225 millió euró beruházást hajtottak végre, jelenleg 1,15 millió tonna kukoricát dolgoznak fel. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu