Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Újabb beruházás a hagyomány és innováció jegyében

2018. August 28. 12:08
Újabb beruházás a hagyomány és innováció jegyében

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón jelentette be: a Master Good Kft. kisvárdai baromfifeldolgozó üzemének kapacitását 15 milliárd forintből bővítik. A csaknem százéves múltra visszatekintő vállalkozás beruházását 3,4 milliárd forinttal támogatja a kormány.

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy a Magyarország legrégebbi baromfifeldolgozással foglalkozó vállalkozása a korábbi 24 milliárd forintos beruházást követően újabb befektetésről döntött, mivel "minden nemzetgazdaság gerincoszlopa az erős családi vállalkozások közössége". Az élelmiszeripart a leginnovatívabb iparágak közé sorolta a miniszter az egyre magasabb elvárások és előírások miatt. 

 

"Minden nemzetgazdaság gerincoszlopa az erős családi vállalkozások közössége"

 

Elmondta, hogy a kisvárdai beruházás első kedvezményezettje a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) új, technológiaintenzív befektetéseket ösztönző támogatási kategóriájának. Ennek létrehozását azzal indokolta, hogy a teljes foglalkoztatottság megközelítésével csak a munkahelyek termelékenységének javítása hozhat újabb fejlődést, ezért a versenyképesség megőrzését  a technológiai fejlesztések biztosíthatják. "A mostani beruházás, ami 15 milliárd forint értéket képvisel, azt eredményezi, hogy óránként 15 ezer darab csirkét tudnak majd levágni, (...) ez ma az élelmiszeripar legmagasabb vágási sebessége."

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu