Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.19. - csütörtök, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Újabb arab beruházást jelentettek be a Külügyminisztériumban

2015. január 26. 16:44
Újabb arab beruházást jelentettek be a Külügyminisztériumban

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes jelentette be a szaúd-arábiai Sherbiny Holdings új magyarországi beruházását.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumban jelentették be, hogy nagyszabású olaj- és földgázipari projektek műszaki tervezési feladatainak ellátásához létesít szolgáltató központot Gödöllőn a szaúd-arábiai Sherbiny Holdings. A vállalat első külföldi tervezőirodája a világhírű magyar mérnöki szaktudásra épít.  A 150 milliós beruházás eredményeként 50 új munkahely jön létre.

 

 

Több mint 150 millió forintos beruházást hajt végre Gödöllőn a Sherbiny szaúdi cégDr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes elmondta: az arab vállalat első, nem a Perzsa-öböl térségében megnyíló irodája az idén áprilisban kezdi meg tevékenységét.  Szabó László felidézte a dinamikusan fejlődő magyar-szaúdi gazdasági kapcsolat egyes állomásait, mint például a tavaly kétszer is megrendezett arab-magyar üzleti fórumot, valamint azt, hogy csaknem egy éve megalakult a magyar-szaúdi gazdasági vegyes bizottság. Az ipari és kereskedelmi szolgáltató cég elnöke, Mohammed Sherbiny elmondta: számos ország vizsgálata után, főként a szakképzett munkaerő és a kedvező befektetési környezet miatt esett Magyarországra a választás.


Külgazdasági és Külügyminisztérium/MCOnet
Fotó: Burger Zsolt/KKM

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu