Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Újabb amerikai céggel kötött stratégiai megállapodást a kormány

2015. January 16. 10:54
Újabb amerikai céggel kötött stratégiai megállapodást a kormány

Az amerikai Oracle vállalat lett a magyar kormány következő stratégiai partnere. Az erről szóló megállapodást 2015. január 15-én írta alá a cég képviselője és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, Reményi Csaba az Oracle ügyvezető igazgatója
A magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok kiválóan fejlődnek, ezt bizonyítja a mai megállapodás is - mondta Magyar Levente az ünnepélyes aláíráson. Megismételte Szijjártó Péter korábbi szavait, miszerint a következő napokban három jelentős,Magyarországon megvalósuló amerikai beruházásról tesznek bejelentést.

Az államtitkár kiemelte: az Oracle Hungary az elmúlt években évente átlagosan 15-30 százalékkal növelte alkalmazottainak a számát.


A kaliforniai székhelyű informatikai óriáscég magyarországi leányvállalata immár a tizedik, Magyarországon befektető amerikai vállalat, amellyel a magyar kormány stratégiai partnerséget kötött. 

 

MTI/MCOnet

Fotó: Kovács Márton/KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu