Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Újabb adóemelésekkel nem számol a kormányzat

2011. September 28. 05:47
Újabb adóemelésekkel nem számol a kormányzat
A kormány szerdán véglegesíti a költségvetési törvény javaslatot és péntekig benyújta az országgyűlésnek - mondta Szijjártó Péter a Fidesz-KDNP keddi frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón.
A költségvetési tervezettel kapcsolatban elmondta, hogy annak elsődleges célja az arányos adórendszer kiteljesítése, az adóelkerülési lehetőségek bezárása, a nyugdíj-, valamint az egészségügyi kassza rendbe tétele, valamint, hogy a mostani 595 ezer, jövedelempótló támogatásban részesülő emberből legalább 200 ezret a Start munkaprogramon keresztül visszavezessen a munka világába.

Szijjártó Péter
Szijjártó: Újabb adóemelésekkel nem számol a kormányzat (Fotó: Fidesz)


A kompenzációt érintő kérdésre Szijjártó Péter úgy válaszolt, jövőre az adójóváírások, illetve a félszuperbruttó kivezetésével tovább egyszerűsítik az adórendszert. Elmondta, 202 ezer forint összeghatárig mindkettő kivezetésére sor kerül, az efölötti bértartományban pedig a szuperbruttó kivezetése két lépésben zajlik majd. Ezzel a lépéssel forrás marad a rendszerben, amellyel a 202 ezernél kevesebbet keresőket fogják kompenzálni – fűzte hozzá. Szijjártó Péter hangsúlyozta, újabb adóemelésekkel nem számol a kormányzat.


Forrás: Fidesz.hu

-kt-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu