Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Újabb 153 pályázó támogatásáról született döntés az Új Széchenyi Tervben

2011. August 03. 09:54
Újabb 153 pályázó támogatásáról született döntés az Új Széchenyi Tervben
Összesen 326 millió forint támogatáshoz juthatnak a lakóközösségek egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújítására - áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály által kiadott közleményben.
A közleményben az áll, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelten fontosnak ítéli meg a szénmonoxid mérgezéses balesetek számának csökkentését, amelyhez a rendelkezésére álló eszközökkel törekszik hozzájárulni. Ennek megfelelően a nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján az Egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatása Program keretében az életveszélyessé vált kémények felújítására 2010. október 30-ig benyújtott minden formailag és tartamilag megfelelő pályázat támogatást kap.
A támogatói döntés 153 pályázat 4395 lakását érinti, a felújítás során 1020 db kémény válik biztonságossá - olvasható a tárca által kiadott közleményben. A nyerteseknek járó támogatásokat a beruházások befejezését követő záró beszámolók jóváhagyását követően fizetik ki.
A közleményben a minisztérium felhívja a figyelmet, hogy a pályázati rendszerből nyújtott támogatással megvalósuló kéményfelújítások mellett a baleseti kockázat csökkentésének legfontosabb eszköze a tüzelőberendezések és az égéstermék elvezetők szabályszerű üzemeltetése, tervszerű, folyamatos karbantartása és ellenőrzése. A szaktárca ezért arra kéri a lakókat és épületfenntartókat, - kezelőket, hogy a kályhák, kazánok és kémények ellenőrzésére minden évben fordítsanak kiemelt figyelmet - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében. (T.A)

forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu