Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.21. - szombat, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

Új üzemmel bővít az SP Hungary Zrt.

2021. november 09. 14:51
Új üzemmel bővít az SP Hungary Zrt.

Székesfehérváron hozza létre legújabb műanyag-újrahasznosító üzemét az SP Hungary Zrt.

Közel 625 millió forintos beruházás által új műanyag-újrahasznosító csarnokot épít Székesfehérváron az SP Hungary Zrt. A polgárdi székhellyel rendelkező vállalat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretein belül 282 millió forintos támogatásban is részesült, amely nagyban hozzájárul a projekt sikerességéhez.

 

A projekt keretein belül az SP Hungary Zrt. egy teljesen új 3000 négyzetméteres csarnokot épít fel, amely logisztikai és válogató teret is kapott. Az új üzem várhatóan 2022. nyarára készül el és évente 600-700 tonna műanyag hulladékot dolgoz fel benne a cég. Az üzemben legalább 15-20 főt foglalkoztat majd a cég, a termelés által keletkező pet palackokat és a szelektíven gyűjtött hulladékokat fogják feldolgozni.

 

A cég több 100 tonna műanyag hulladékot dolgoz majd fel

 

A székesfehérvári gyárba tervezett újrahasznosítási megoldást a cég a dombóvári telephelyükön már elkezdte alkalmazni, igaz jóval kisebb kapacitással és nem olyan modern gépekkel, mint azt Székesfehérváron tervezik majd.

 

Az SP Hungary Zrt. mára fontos szereplővé vált a műanyagiparban Magyarországon, hiszen jelenleg is közel 5000 négyzetméteren folyik a gyártás és a feldolgozás, ráadásul modern üzemekben és korszerű berendezésekkel. A cég jelenleg közel 80 főt foglalkoztat, árbevételük legnagyobb része pedig a műanyag hulladékgyűjtők készítéséből származik.

 

Forrás: MTI, SP Hungary Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu