Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Új üzemet hozott létre a Márka Üdítőgyártó Kft.

2017. October 29. 12:07
Új üzemet hozott létre a Márka Üdítőgyártó Kft.

A Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson mintegy 3,2 milliárd forintból épített gyártó és palackozó üzemet a Márka Üdítőgyártó Kft., melyhez 500 millió forint uniós támogatást nyert.

Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár az üzemavatón elmondta, a gyakorlatban is jól működik az a terv, hogy az európai uniós források nagyobb részét a magyar vállalkozások támogatására fordítva növelhető a magyar cégek és Magyarország versenyképessége. Pécskövi Tibor ügyvezető igazgató elmondta, hogy az elmúlt hét év alatt jelentősen megnőtt a termékeik száma, az új termékek pedig az értékesítésük negyven százalékát adják. További céljuk, hogy két-három éven belül a jelenlegi 35 millió literes éves gyártott mennyiség 100 millió literre növekedjen.

 

Új üzemet hozott létre a Márka Üdítőgyártó Kft.

A Márka Üdítőgyártó Kft. célja, hogy két-három éven belül 100 millió literre növekedjen az éves gyártott mennyiség

 

A Felsőlajoson megépült közel 10 ezer négyzetméter alapterületű, melyben két természetes ásványvízkút is működik, és a gyártás mellett raktározási lehetőséget is kialakítottak. Az üzemben jellemzően hazai beszállítókkal dolgoznak, a fejlesztéssel pedig ötven új munkahelyet hoztak létre. A beruházás során a környezetterhelés minimalizálása érdekében a gyár területén egy biológiai szennyvíztisztító telepet is kialakítottak, a gyártás folyamán keletkezett PET-hulladékot pedig újrahasznosítják.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu